Comelit MINI video intercom - 74 app. Alkmaar - Vervanging

comelit mini offerte

Het 16 jaar oude Golmar Shiner systeem hebben we vervangen door een Comelit MINI video intercom systeem.

Upgrade naar Comelit MINI

Het appartementencomplex “Finisterre” met 74 appartementen was in 2003 opgeverd met een Golmar Shiner 90 deurintercomsysteem. Een robuust 6 draads bus systeem dat nog functioneerde na 16 jaar dienst. Het beeld van de camera op de monitoren werd minder en bezoekers waren hierdoor niet goed zichtbaar. De Golmar Shiner monitoren waren in een aantal appartement ook erg geel geworden. Het was tijd om het systeem te vervangen en een upgrade te geven.

De bewoners hadden keuze uit 3 verschillende Comelit monitoren.

  • Comelit MINI 6701W monitor - met hoorn
  • Comelit MINI 6721W monitor - zonder hoorn
  • Comelit MINI 6741W monitor - zonder hoorn - WIFI smartphone App

Mooie wandafwerking 

De Comelit MINI monitoren zijn een stuk kleiner dan de Golmar Shiner monitor. Om het geheel netjes af te werken, zodat er geen onafgewerkte wand te zien is, is er een witte verloopplaat gemonteerd. Zo ziet het geheel er weer in één keer strak uit na de vervanging.

Comelit mini monitoren keuze

Van Golmar 6 draads bus naar Comelit 2 draads bus

Het systeem hebben we vervangen met behoud van de bestaande bekabeling. De bekabeling was bij de bouw van het appartementcomplex in 2003 goed aangelegd, voorafgaande aan de vervanging hebben we dit gecontroleerd. We hebben een nieuw bedradingsschema gemaakt, hoe we het systeem hebben opgebouwd en geinstalleerd. Door het gebouw liepen 8 kabel strengen. De bedrading tussen de appartementen was doorgelust achter de monitoren en achter de monitoren was voldoende ruite om het aftakblokje 1214/2c te plaatsen.

Informeren bewoners

De bewoners en de appartementseigenaren hebben een informatiebrief ontvangen met de planning van de vervangingswerkzaamheden. Het bestuur van de V.v.E. heeft de informatiebrief gedeeld met de bewoners en was het eerste aanspreekpunt voor de bewoners. Door de duidelijke communicatie naar de bewoners is het project volgens planning verlopen.

Hoge beeld kwaliteit op het 4,3-inch scherm

De Comelit Mini monitor heeft een 4,3 inch beeldscherm en is op dit moment de meest verkochte monitor van Comelit. Door de hoge beeldkwaliteit is de bezoeker haar scherp zichtbaar.

Comelit 4680C camera spreek/luister module in aluminium paneel op maat

Comelit mini camera video intercom

Heeft u ook verouderd deurbel intercomsysteem? In de meeste gevallen kan de oude aanwezige bekabeling (her)gebruikt worden voor het aansluiten van een nieuw deurintercomsysteem. Om uitsluitsel hierover te geven bekijkt en beoordeelt één van onze technische mensen daarom vooraf de bekabeling bij u.