Upgrade van Comelit audio naar Golmar audio/video

Horen is goed. Zien is veiliger. Beter dan de vraag "Wie is daar" is de onfeilbare eigen blik. Een video deurintercomsysteem betekent een flinke toename aan veiligheid en comfort.

 appartement camera

De bewoners van V.v.E. Burgemeester Mooijstraat in Castricum wilde de toegang tot het appartementencomplex veiliger maken. Door de upgrade naar een deurbelsysteem met camera kunnen de bewoners nadat er is aangebeld direct op de monitor zien wie er voor deur staat. Hiervoor hoeft er niet opgenomen te worden. Zo weet de bezoeker niet of u wel of niet thuis bent. Met de SPY (bespieder) functie op de monitor kunt de camera activeren en kunt u  alles zien wat er zich bij de voordeur afspeelt. (niet mogelijk wanneer er bij een ander appartement wordt aangebeld i.v.b. met privacy)

Het project hebben we uitgevoerd in 1 dag. Samen met de V.v.E. hebben we een installatiedatum ingepland. Mede door een goede samenwerking met het bestuur van de V.v.E. is het project goed en volgens de planning verlopen.

In het kort...

  • Het betreft een te vervangen Comelit OKAY simplebus deurintercomsysteem met 10 appartementen aangesloten op een centrale toegangsdeur.
  • Alle componenten van het bestaande Comelit deurintercomsysteem zijn vervangen.
  • Alle componenten zijn vervangen behoudens de 2 draads bus bekabeling.
  • Het nieuwe Golmar audio/video deurintercomsysteem hebben we aangesloten op de bestaande bedrading.

Werkzaamheden:

  • Op de plaats van de bestaande audio perforatie in het beldrukpaneel hebben we een Golmar kleuren camera-spreek/luister module gemonteerd, de Golmar CPIVS module is onder andere voorzien van een kleuren CCD camera met auto-iris, auto focus en ondersteunende LED nacht verlichting.
  • De Comelit 1195 netvoeding is vervangen door een Golmar FA-V2 plus netvoeding.
  • De bestaande Comelit 2408 w/a OKAY deurtelefoontoestellen in de appartementen zijn vervangen door een Golmar TEKNA V2 Plus Color monitor.
  • De bestaande elektrische deuropener is aangesloten op het systeem.
Golmar TEKNA V2 Plus Color monitor