Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

De voor- en nadelen van deurautomaten

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist

1. Wat is een deurautomaat?

Een deurautomaat is een elektronisch systeem dat automatisch deuren kan openen en sluiten. Deurautomaten zijn een ideale oplossing voor gebouwen waar veel mensen in en uit gaan, zoals kantoren, ziekenhuizen en winkelcentra en appartementencomplexen. Ze bieden gemakkelijke toegang voor mensen met een beperkte mobiliteit, zoals rolstoelgebruikers en mensen met krukken of kinderwagens.

2. De voor- en nadelen van deurautomaten

Hoewel deurautomaten vele voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen die moeten worden overwogen voordat u besluit om er een te installeren. Hieronder vindt u enkele voor- en nadelen van deurautomaten.

Voordelen:

  1. Toegankelijkheid: Deurautomaten bieden gemakkelijke toegang voor iedereen, ongeacht hun mobiliteit. Mensen in een rolstoel, met krukken of kinderwagens kunnen eenvoudig de deur binnenkomen zonder hulp van anderen.
  2. Veiligheid: Deurautomaten kunnen bijdragen aan de veiligheid van uw gebouw. Ze kunnen voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot het gebouw en kunnen ook deuren vergrendelen om te voorkomen dat mensen het gebouw verlaten tijdens noodsituaties.
  3. Energie-efficiëntie: Deurautomaten kunnen de energie-efficiëntie van uw gebouw verbeteren. Ze kunnen de temperatuur in een kamer helpen behouden, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.

Nadelen:

  1. Kosten: Deurautomaten kunnen duur zijn om te installeren en onderhouden. Het kan ook nodig zijn om extra apparatuur te installeren, zoals sensoren, om ervoor te zorgen dat de deurautomaat correct werkt.
  2. Onderhoud: Deurautomaten hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze correct blijven werken. Dit kan extra kosten en tijd met zich meebrengen.

3. Een deurautomaat geschikt voor uw situatie?

Kortom, deurautomaten biedt vele voordelen, waaronder gemakkelijke toegang en veiligheid. Ze kunnen echter ook duur zijn om te installeren en extra apparatuur vereisen om correct te werken. Als u op zoek bent naar gemakkelijke toegang tot uw gebouw en de veiligheid van uw bezoekers wilt verbeteren, kan een deurautomaat de juiste oplossing zijn voor uw situatie. Er zijn echter veel verschillende soorten deurautomaten beschikbaar en niet allemaal zijn ze geschikt voor elke situatie. Het is daarom belangrijk om de specifieke behoeften van uw gebouw te overwegen voordat u een deurautomaat installeert.

Deurintercom B.V. is gespecialiseerd in het realiseren van toegangstechnieken waaronder de installatie van deurautomaten. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een vlotte en veilige toegang tot uw gebouw te hebben, en daarom bieden wij hoogwaardige deurautomaten van meerdere merken zoals ASSA ABLOY, dormakaba en ENTRAX aan die aan al uw behoeften voldoen.