Open uw comelit deur-intercom systeem met uw mobiele telefoon.

Met deze simpele telefooninterface kan er, zonder dat er een telefooncentrale nodig is, direct een DECT set worden aangesloten en het vaste telefoonnet (KPN aansluiting).

Hiermee wordt het Simplebus deur intercom systeem een draadloze intercom! Het is ook mogelijk een voorgeprogrammeerd nummer te laten bellen bijvoorbeeld naar een mobiele telefoon. U kunt dus gemakkelijk uw intercom doorschakelen naar uw mobiel.

In het afgelopen jaar heeft Comelit een telefooninterface op de markt gebracht, welke werkt op alle Simplebus systemen (SB, SB2 en SBC). Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze interface is dat de interface echt SIMPEL te installeren moest zijn. De interface is toe te passen op al onze Simplebus systemen van een videokit tot een kleurensysteem voor een appartementen complex.

Door de slimme functies in deze interface, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Zo kan er, zonder dat er een telefooncentrale nodig is, direct een DECT set worden aangesloten en het vaste telefoonnet (KPN aansluiting). Hiermee wordt het Simplebus systeem een draadloze intercom! Het is ook mogelijk een voorgeprogrammeerd nummer te laten bellen, nadat er is aangebeld. Hiermee kan een oproep worden beantwoord waar dan ook in de wereld. De interface kan per woning worden toegepast of centraal in de installatie.

Het instellen van de buscode is werkelijk eenvoudig gemaakt. Eenvoudig door het inschakelen van de programmeerstand en daarna aan te bellen en de oproep te beantwoorden met de normale telefoon die gebruikt gaat worden (bv een DECT set) met een code (*#*) is de interface klaar voor gebruik. Bij de videokit hoeft zelfs deze instelling niet gemaakt te worden.

Technische gegevens:
- Direct aan te sluiten zonder telefooncentrale.
- Doorschakelen (evt. met vertraging) naar extern nummer is mogelijk.
- Zeer eenvoudig te programmeren via de aangesloten analoge telefoon.
- Deur openen met iedere telefoon via het Simplebus systeem.
- Toepasbaar in grotere systemen.
- Toepasbaar in Simplebus 1, 2 en SBC audio/ video systemen.

Voorbeelden:
Zorg
De interface geeft een zorgbehoevende de mogelijkheid om vanaf iedere plaats binnen de woning, contact te hebben met iemand die aanbelt en de deur te openen. Dit is mogelijk met ieder DECT toestel.

Utiliteit
Wie opent de deur? Na aanbellen bij de voordeur of welke entree dan ook, volgt de interface het ingegeven pad om de persoon te vinden die de deur opent, eventueel op afstand. En natuurlijk kan dit ook iemand zijn die gebeld wordt op een GSM en kan van iedere willekeurige locatie toegang worden verleend en communicatie plaatsvinden.

Woning
Niet altijd thuis maar de schilder of loodgieter moet wel naar binnen? Laat de interface bellen naar uw GSM en bepaal wie u binnenlaat.