Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Postkast en intercom voor 26 appartementen – Reeuwijk

Reeuwijk
26 appartementen
Deurintercom (+ 2 meer)
7" touch screen Evercom DM2 monitor

Zien wie er voor de deur staat?

“Als je het doet, dan doe je het goed”. In eerste instantie was de wens van de VvE om eerst de postkast en brievenbussen te vervangen en in een later stadium het intercomsysteem. Vanuit kostenoverwegingen en uit design oogpunt, is besloten om het belsysteem en de brievenbussen tegelijkertijd te vernieuwen. Zo ontstaat een integraal design, heeft de VvE één aanspreekpunt en is de portiek weer het visitekaartje voor de aankomende decennia.

De 26 appartementen in Reeuwijk, gebouwd in 2010, beschikten over een verouderde Tegui monitor. Deze hebben we gedemonteerd en vervangen door een 7″ touch screen Evercom DM2 monitor.

Postkast vervangen
Brievenbus en intercom in appartementencomplex Reeuwijk

Installatie in één werkdag

Om de overlast voor de bewoners te minimaliseren, verrichten wij onze installaties vrijwel altijd in één werkdag. Dit appartementencomplex bestond uit vier ingangen met ieder een postkast en verouderd Tegui intercomsysteem. De montage van zowel de brievenbussen, afwerking aan de binnenzijde van de portiek en de vervanging van de Tegui monitor in het appartement is in één werkdag per portiek uitgevoerd.

Een goede voorbereiding is key; in onze werkplaats wordt daarom het intercomsysteen en postkast voorbereid, getest en genummerd klaargezet voor de monteurs.

De bewoners van deze VvE in Reeuwijk zijn erg tevreden dat de toegang tot het appartementencomplex veiliger & comfortabeler is gemaakt met het nieuwe Evercom systeem. De VvE had een voorkeur voor een externe camera, waardoor de portiek goed zichtbaar is.

Één partner voor uw portiek

Een mooie afwerking, dat is wat telt

Aan de binnenzijde van de portiek zijn de postkasten door onze monteurs volledig afgewerkt en afgemonteerd met een schuine kap. De schuine kap zorgt ervoor dat er geen folders en rommel op de kasten worden gelegd. Daarnaast vorm het een nette afwerking voor de ruimte tussen het kozijn. De bedrading van het intercomsysteem is weggewerkt in de daarvoor diep verliggende kast.

Aan de binnenzijde is een gegraveerd nummerplaatje op de deur gemonteerd en een cilinderslot. Elke bewoner ontvangt bij oplevering twee sleutels. Om de privacy van alle brievenbusgebruikers te waarborgen, zijn de sleutels uitsluitend via de woningbouwvereniging of VvE te bestellen.

Postkasten vervangen

Veel voorkomende vragen over dit project

Wij leveren en monteren postkasten, ook wel briefkasten genoemd, op maat en zijn specialist in het vervangen van bestaande verouderde postkasten in appartementencomplexen. Zowel de montage van de nieuwe postkasten, als de demontage van de oude postkasten nemen wij volledig voor u uit handen. Naar aanleiding van dit referentieproject, hebben we veel vragen mogen ontvangen.

Welk materiaal wordt voor postkasten gebruikt?
De postkasten worden uit 1.5 mm verzinkt staalplaat of 1.5 mm aluminium vervaardigd. Aluminium is mogelijk en nuttig in vochtige omstandigheden, bij grote sets (handelbaarheid) of matige ondersteuning (stabiliteit). De postkasten worden gemoffeld met polyester poedercoating, altijd in een buitenkwaliteit, in een RAL-kleur naar keuze. De frontpanelen voor postkasten voor portiekafsluiting worden vervaardigd van: Trespa Meteon, RVS 316 (optie: coaten in een RAL-kleur), aluminium geanodiseerd. Bij deze VvE is het frontpaneel uitgevoerd met een trespa frontplaat.

Waarom is voor deze VvE een trespa-frontplaat gemonteerd?
Trespa platen hebben veel overeenkomsten met houten platen. Een groot verschil is de moleculaire dichtheid van de toplaag van Trespa. Dankzij deze toplaag heeft de plaat niet de nadelen van natuurlijk materiaal, maar juist veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

– Ongevoelig voor weersinvloeden, zoals vocht, temperatuurverschillen en UV-straling
– Buitengewoon sterk: een duurzame en vandalismebestendige plaat
– Een hoge weerstand tegen buigen en breken
– Vuil hecht slecht aan de dichte toplaag: graffiti is makkelijk te verwijderen
– Er is een groot aantal kleuren en designs mogelijk
– De plaat is leverbaar in verschillende structuren

Wat staat er onder de brievenbusklep?
Ondanks alle moeite die door de VvE wordt gedaan om met fraaie postkasten een goed verzorgde entree te creëren, blijkt helaas maar al te vaak dat de briefkleppen, frontpanelen en kleppen beplakt worden met ontsierende JA/NEE stickers van allerlei makelij. De postkastleverancier heeft hiertegen een oplossing bedacht. Optioneel leveren wij gedrukte plaatjes die in een verdieptliggende houder in of bij de briefkleppen kan worden aangebracht. Ook bij deze VvE is hiervoor gekozen.

Hoe is het intercomgedeelte verwerkt in de postkast?
In samenwerking met de postkast-leverancier wordt ervoor gezorgd dat het intercomsysteem wordt verwerkt in de postkast. Dit is een taak die Deurintercom B.V. op zich neemt. Denk hierbij aan de uitsparing voor de beldrukkers, spreek/luister module en de plaatsing van de naamplaatjes