Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Golmar Shiner 90 systeem

Geschreven door

Hugo Gootjes Deurintercom specialist

Golmar Shiner 90 monitor

Duizenden Shiner 90 monitoren zijn van 1995 tot 2004 in veel appartementen door heel Nederland gemonteerd. De Golmar Shiner 90 monitor was de eerste monitor op de Nederlandse markt met een bus bekabeling.

Vanaf de introductie in 1995 was de Golmar serie 90 video een groot succes. Het was het meest toegepaste video deurintercom systeem in nieuwe appartementsgebouwen. In 2004 kwam Golmar met een vernieuwde lijn en werd de serie “90” opgevolgd door de “platea” serie.

Golmar Shiner systeem vervangen door Golmar Tekna systeem:

Wanneer een Golmar Shiner systeem vervangen?

Wanneer het aantal storingen toe neemt en de daarmee gepaard gaande reparatie kosten  hoger worden, kan het verstandig zijn om uw Golmar Shiner systeem te vervangen. Golmar heeft hele goede vervangende systemen voor het Golmar Shiner systeem, zoals het Golmar Tekna systeem of het krachtige Golmar GTwin systeem.

Het klinkt simpel maar in de praktijk is het vervangen van een Golmar Shiner systeem meestal niet zo eenvoudig. Het probleemloos vervangen van een Golmar Shiner systeem vraagt kennis en ervaring. Onze monteurs hebben deze vakkennis en ervaring de afgelopen 10 jaar opgebouwd. Hierdoor kunnen wij uw intercom systeem vakkundig vervangen.

Bestaande bedrading

De bekabeling van het oude Golmar Shiner 90 intercom systeem kan heel goed gebruikt worden voor het aansluiten van een nieuw Golmar Tekna systeem of een nieuw Golmar GTwin systeem. Bestaande kabels hoeven namelijk niet te worden vervangen of verwijderd maar kunnen worden hergebruikt voor het aansluiten van componenten en een nieuw deurintercomsysteem.

Eén monitor vervangen of het gehele systeem vervangen?

Steeds vaker wordt ons de vraag gesteld om één Golmar Shiner 90 monitor te vervangen in een appartementencomplex. De monitor is defect bij één bewoner en het gehele deurintercom systeem kan volgens het MJOP van de VvE nog niet worden vervangen. De vraag is of het wel verstandig is om te investeren in een oud Golmar Shiner 90 systeem dat aan het eind van haar technische levensduur is.

Golmar Tekna 90 Color/HZ/2H vervang monitor

De Golmar Tekna 90 Color/HZ/2H monitor is de vervang monitor voor de Golmar Shiner 90 monitor.

Wanneer er een storing zit in een Golmar Shiner systeem, is de eerste gedacht vaak dat de Shiner monitor defect is. Dit kan zo zijn, maar de storing kan ook ergens anders in het systeem worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld door een slecht contact, losse bedrading of een defecte video splitter. Bij vervanging van de monitor is het handig om eerste te onderzoek waar de storing vandaan komt. Je kan bijvoorbeeld de monitor van de buren verwisselen om te kijken of deze het wel goed doet.

Bedrading Golmar Shiner systeem

De eerste serie Golmar Shiner 90 monitoren werden aangesloten met coax bekabeling. Hiervoor leverde Vercoma speciale combi-kabels met geïntegreerde coax voor het beeld. Ook deze combi-kabels kunnen we heel goed gebruiken voor het aansluiten van een nieuw modern Golmar deurintercomsysteem.

Renovatieproject Golmar