Golmar shiner 90 vervangen in Amsterdam

Het 15 jaar oude Golmar Shiner 90 systeem in het appartemencomplex V.v.E. Torenwijck 1 te Amsterdam hebben wij vervangen.

Oude situatie, Golmar Shiner 90

Het betreft een appartementencomplex met 73 appartementen aangesloten op een centrale entree. Alle 73 appartementen waren voorzien van een Golmar Shiner 90 (coax versie) monitor. De bekabeling betreft een speciale Vercoma MK-01 combikabel met ge├»ntegreerde coax.

De entreehal was in de oude situatie dag en nacht toegankelijk door middel van een elektrische schuifdeur. Het kwam regelmatig voor dat er 's avonds en 's nachts ongewenste gasten in de entreehal verbleven. In de entreehal was het bellenpaneel aanwezig met 73 beldrukker, voorzien van de Golmar 90 spreek/luister module, camera en de golmar CVO 90 microprocessor. Vanaf de entreehal was er een elektrische binnendeur naar de centrale hal en de appartementen.

Nieuwe situatie Golmar Tekna met veilige nacht sluisfunctie

De elektrische schuifdeur hebben we voorzien van een tijdklok met schakelaar. Door middel van deze tijdklok op de elektrische schuifdeur is de entreehal overdag toegankelijk en is entree hal 's nachts afgesloten. Buiten naast de elektrische schuifdeur hebben we een tweede bellenpaneel met Golmar camera spreek/luister ge├»nstalleerd en gekoppeld aan het het deurintercomsysteem om 's nachts toegang te krijgen tot de entreehal. 's Nachts zijn dus beide deuren elektronisch vergrendeld. Overdag is de elektronische schuifdeur ontgrendeld en de elektrische binnendeur vergrendeld. Zo voorkomt men ongewenst publiek in de hal 's nachts.

De bewoners van de 72 appartementen konden kiezen tussen een Golmar TEKNA Plus Color monitor of een Golmar Szena Plus handsfree monitor (zonder hoorn). 65 van de 73 bewoners van Ruimzicht 258 t/m 359 te Amsterdam kozen voor een Golmar Tekna Plus Color monitor. De Golmar Tekna Plus Color heeft nagenoeg dezelfde afmetingen als de Golmar Shiner 90 monitor.

Golmar Shiner