Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Bestaande bedrading hergebruiken?

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist
Kosten- & tijdsbesparing

Digitaal (camera) deurintercomsysteem aansluiten op traditionele "oude" bedrading

Als er signaalkabel ligt, hergebruik deze dan. Een deurintercomsysteem aangesloten met een signaal- of netwerkkabel is op dit moment het meest betrouwbare systeem dat er is. Bedrijfszeker, snel en daarbij een levensduur van 15 tot 20 jaar. Geen last van netwerkstoringen, firmware en security-updates.

In verreweg de meeste gevallen kunnen de oude kabels van een deurbel intercom systeem perfect hergebruikt worden om een nieuw digitaal (camera) deurintercomsysteem op aan te sluiten. Werkt het oude deurintercomsysteem dat vervangen moet gaan worden nog over de “oude” kabel dan is de kans groot dat het nieuwe deurintercomsysteem er ook over kan werken. Digitale 2-draads deurintercomsystemen zijn speciaal ontwikkeld om op de “oude” kabel aan te sluiten. Wij hebben installaties vervangen waarbij kabel van 30 jaar oud nog hergebruikt is. Uiteraard controleren we de aansluitingen en lassen op corrosie.

Vraag direct een offerte aan!
Merken

Waarom hergebruiken?

Het opnieuw leggen van kabels in een appartementencomplex is een tijdrovende klus. Daarnaast is het nog maar de vraag of het mogelijk is om nieuwe kabels volledig door een appartementencomplex te trekken en op de juiste plek in de woning te krijgen zonder hak- en breekwerk. Vaak is het trekken van nieuwe kabels in een bestaand appartementencomplex onbegonnen werk of zelfs onmogelijk. Gelukkig kunnen wij deurintercomsystemen aanbieden die geschikt zijn om aan te sluiten op de “oude” bestaande kabels.

Projecten uitgevoerd met behoud van de bestaande bedrading