Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Nieuwe monitoren Comelit Logos (LS8701 & LS8720)

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist

Nieuwe monitoren: Comelit Logos

De technische ontwikkeling staat niet stil in de ‘intercomwereld’. De fabrikant Comelit zet met de introductie van de LOGOS video-deurintercoms (LS8701 & LS8720) een nieuwe standaard. De vervanger voor de Comelit 6701W en 6721W combineert geavanceerde technologie met een elegant design. Comelit zelf zegt: “We hebben de wensen van onze klanten ter harte genomen door goed te luisteren naar de behoeften en eisen van de markt”. Laten we een diepere duik nemen in wat de Comelit LOGOS video-deurintercom zo speciaal maakt.

Meerdere uitvoeringen
De Comelit Logos zijn er in meerdere uitvoeringen:

  • Comelit Logos 4,3 inch scherm met hoorn (LS8701)
  • Comelit Logos 4,3 inch scherm zonder hoorn (LS8720)
  • Comelit Logos 5 inch scherm zonder hoorn (LS8731)

Design
De Comelit LOGOS video-deurintercom beschikt net als de (oude) Comelit Mini over een strak en modern ontwerp met een kleurenscherm van minimaal 4,3 inch. Dit zorgt niet alleen voor een helder beeld, maar draagt ook bij aan een stijlvolle uitstraling die in elk interieur past. De compacte afmetingen van 135 x 170 x 23 mm maken de monitor subtiel en toch opvallend in elke ruimte.

Gebruiksvriendelijke bediening
Een van de sterkste punten van de Comelit LOGOS is de eenvoudige bediening. De monitor is uitgerust met mechanische drukknoppen voor basisfuncties zoals de deur openen, praten met de bezoeker en het gesprek beëindigen. De ingebouwde braille-tekens bij de drukknoppen maken het systeem ook toegankelijk voor slechtzienden. De drukknoppen “beantwoorden” en “beëindigen” zijn expres apart en op afstand van elkaar geplaatst en voorzien van rode en groene achtergrondverlichting, voor nog meer duidelijkheid. Een echte verbetering t.o.z. van de Mini modellen.

De Comelit LOGOS LS8720 monitor is uitgevoerd met een magnetisch ophangsysteem voor de hoorn, om het per ongeluk laten vallen en beschadigen van de hoorn te voorkomen. Dit was bij het oude model Comelit 6701W nog wel eens het geval. Naar een intercom met met hoorn, is nog steeds veel vraag naar is. Comelit is een van de weinige fabrikanten die deze optie nog aanbieden om zo tegemoet te komen aan de behoeften van degenen die de voorkeur geven aan een traditioneel systeem.

Gemakkelijk voor de installateur
Wat de Comelit LOGOS onderscheidt, is de geïntegreerde NFC-verbinding. Deze innovatieve functie maakt het mogelijk om de deurintercom volledig te programmeren via een smartphone met de MyComelit app, zelfs als het apparaat is uitgeschakeld. Dit betekent dat instellingen en updates snel en eenvoudig kunnen worden doorgevoerd zonder gedoe. De video-deurintercom wordt geleverd met een metalen muurplaat die zorgt voor een stevige en robuuste bevestiging.

Wat gebeurt er met de6 701W en 6721W Comelit monitoren?
De bestaande Comelit Mini monitoren 6701W en 6721W monitoren zullen in kleinere oplage beschikbaar blijven voor: service, aanvulling en eerder aangeboden projecten waarin niet gewisseld kan worden. De Comelit LOGO’s zijn de vervanger voor de Comelit Mini 6701W en 6721W.

Recente Comelit Projecten