Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Comelit 364 appartementen – Amsterdam

Amsterdam
364 appartementen
Golmar Shiner vervangen in Amsterdam

Groot renovatie project: 364 appartementen

In Amsterdam Zuidoost hebben we het verouderde Golmar shiner deurintercomsysteem in 364 appartementen vervangen door een Comelit Mini systeem. Het beeld van de camera op de Golmar Shiner monitor was slecht, bezoekers waren nauwelijks meer zichtbaar. Het systeem begon meerdere gebreken te vertonen en het aantal storingen nam de laatste jaren toe. Dit was het juiste moment voor de VvE om na 20 jaar het deurintercomsysteem te vervangen en direct te moderniseren.

Intercom vervangen
Golmar Shiner naar Comelit Mini

Upgrade Comelit Mini monitor

De Golmar Shiner monitor in de appartementen hebben we vervangen door een Comelit MINI kleurenmonitor. De Golmar Shiner 90 monitor (225 x 200 x 65 mm) heeft grotere afmetingen dan de Comelit MINI kleuren monitor (175 x 160 x 22 mm). Wanneer de wand achter de oude monitor niet is afgewerkt is, zie je na het demonteren van de Golmar monitor een niet afgewerkte wand. Wanneer de Comelit monitor vervolgens direct op de wand wordt gemonteerd zijn de onafgewerkte randen zichtbaar.

Om deze reden hebben we achter de nieuwe Comelit monitor een witte kunststof afdekplaat gemonteerd (230 x 230 x 2 mm) om het geheel netjes af te werken.

Comelit
Comelit camera maatwerk in Amsterdam

Bellentableau: Camera een aantal graden omhoog gericht

  • De bestaande Vercoma camera spreek/luister module (280 x 115 mm) boven de beldrukkers hebben we gedemonteerd.
  • Op de plaats van de Vercoma camera spreek/luister module hebben we een Comelit 4681 camera spreek/luister module (280 x 115 mm) gemonteerd.
  • Het front en de behuizing van de Comelit 4681 camera spreek/luister module hebben we op maat gemaakt, zodat het gat is afgedicht na het demonteren van de Vercoma camera spreek/luister module.
  • De camera zat te laag gemonteerd. (advieshoogte 165 cm)
  • We hebben de camera in een schuine aluminium behuizing gemonteerd zodat de camera een aantal graden omhoog is gericht, waardoor de bezoeker beter in beeld komt.
  • De bestaande beldrukkers zijn vervangen door vernikkelde beldrukkers.
  • De bedrading achter het bellenpaneel hebben we netjes afgewerkt in draadgoot. Hierdoor is de installatie overzichtelijker en is de kans op storingen kleiner.
VvE, huurders & eigenaren

Goede medewerking bewoners

Een aantal weken voor de uitvoering zijn de eigenaren en huurders geinformeerd over de vervangings werkzaamheden. De communicatie met de eigenaren en huurders van de appartementen verliep via het bestuur van de VvE. Mede door de goede medewerking van de bewoners hadden we toegang tot alle woningen voor de vervanging van de Golmar toestellen. Hierdoor is het project volgens planning verlopen.

Uitgevoerde projecten