Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Comelit video intercom + Postkasten vernieuwd – Alkmaar

Alkmaar
79 appartementen
Deurintercom (+ 2 meer)
Maatwerk postkasten vervangen

Twee projecten met minimale overlast voor de bewoners

Voor een VvE in Alkmaar hebben we twee succesvolle vervangingsprojecten uitgevoerd. In 2019 is het verouderde Golmar intercom systeem vervangen door een modern Comelit intercom systeem. In 2023 was het de tijd voor een upgrade van de portiek en is postkast vernieuwd.

Comelit intercom installatie
We begrijpen dat het vervangen van een intercom systeem en het vernieuwen van de postkast een ingrijpende klus is voor de bewoners van het complex en de VvE. Daarom zorgen wij ervoor de overlast voor de bewoners te minimaliseren. Het intercom project is in twee werkdagen uitgevoerd en het vervangen van de postkast in één werkdag.

Postkasten vervangen
Zien wie er voor deur staat

Nieuwe Comelit intercom met video

De appartementen waren uitgerust met een verouderd Golmar toestel die niet langer voldeed aan de moderne standaarden. Daarom heeft de VvE in overleg met onze technische adviseurs besloten om deze te vervangen door een Comelit intercom systeem.

De Comelit Mini monitor zorgt voor meer veiligheid en comfort bij de toegang tot het appartementencomplex. De bewoners zijn erg blij met de nieuwe monitor en merkten meteen het verschil. Het systeem biedt een betere beeldkwaliteit en helder geluid, waardoor communicatie met bezoekers veel efficiënter en aangenamer verloopt.

Daarnaast konden bewoners ook kiezen om de monitor te bedienen met een app op de smartphone, waardoor de bewoners nog meer vrijheid en gemak hebben.

Intercom vervangen

Vervangen postkast en intercom overgezet

Ons team heeft binnen één werkdag de oude postkast vervangen door een gloednieuwe, moderne postkast. Hierbij is het intercomsysteem wat in 2019 reeds was vervangen overgezet naar de nieuwe postkast. Ook het Paxton toegangscontrolesysteem is hierbij overgezet en opnieuw aangesloten op de draaideurautomaat. Vanwege de ligging dicht bij zee/vochtige omgeving is de postkast uitgevoerd in aluminium in plaats van (wat bij dit type gebruikelijk is) zinkorstaal. Dankzij afsluitbare kasten aan de binnenzijde van de portiek, hoeven bewoners niet naar buiten om hun post op te halen.

Zeepakket postkast
– Aluminium postkastensets.
– Standaard voorzien van een primerlaag.
– Kasten zowel binnen- als buitenzijde gepoedercoat

Details postkast
– Kasten en deuren: Aluminium (RAL7012).
– Kleur trespa: A.21.7.0: Steel Grey
– Ja/nee plaatjes onder klep.
– Schuine kappen.
– Gravering naamplaatjes
– Geïntegreerde intercom camera module.
– Geïntegreerde beldrukkers.

De oude postkast is gedemonteerd
Blije bewoners

Waarom is voor deze VvE een trespa-frontplaat gemonteerd?
Trespa platen hebben veel overeenkomsten met houten platen. Een groot verschil is de moleculaire dichtheid van de toplaag van Trespa. Dankzij deze toplaag heeft de plaat niet de nadelen van natuurlijk materiaal, maar juist veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

– Ongevoelig voor weersinvloeden, zoals vocht, temperatuurverschillen en UV-straling
– Buitengewoon sterk: een duurzame en vandalismebestendige plaat
– Een hoge weerstand tegen buigen en breken
– Vuil hecht slecht aan de dichte toplaag: graffiti is makkelijk te verwijderen
– Er is een groot aantal kleuren en designs mogelijk
– De plaat is leverbaar in verschillende structuren

Intercom overzetten in nieuwe postkast?

Het overzetten van de intercom gemonteerd in een oude postkast naar een nieuwe postast is een technische uitdaging en vereist gespecialiseerde kennis en ervaring. Onze monteurs hebben deze vakkennis en ervaring de afgelopen 15 jaar opgebouwd. Ons advies is wel; “vervang uw intercom en postkast tegelijkertijd”. Zo heeft de VvE een integraal design, één aanspreekpunt en is de portiek weer het visitekaartje voor de aankomende decennia. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw flat? Wij adviseren u graag.