Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Ring intercom voor appartementencomplex | VvE

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist

Wat is Ring?

Waarschijnlijk kent u Ring van de tv-reclames, waarop de bezoeker op de telefoon te zien is, zelfs als u niet thuis bent. Het bedrijf Ring maakt beveiligingsproducten, waaronder dus de Ring deurbel. De Ring deurbel is een slimme deurbel die is ontworpen om de traditionele deurbel te vervangen.

Wanneer iemand op de Ring deurbel drukt, ontvangt u een melding op uw smartphone of tablet. U kunt dan de Ring-app openen om een ​​live video-feed te bekijken en te communiceren met de persoon die voor uw deur staat via de ingebouwde microfoon en luidspreker. De Ring deurbel werkt ook met spraakassistenten zoals Amazon Alexa, zodat u de deurbel met uw stem kunt bedienen.

Naast de slimme deurbel biedt Ring ook andere beveiligingsproducten, zoals beveiligingscamera’s, alarmsystemen en slimme verlichting.


Ring toepassen in een appartementencomplex?

U woont in een appartementencomplex en u wilt een Ring deurbel. In een appartementencomplex heeft u vaak twee deurbellen. Eén bij de algemene entree en de tweede bij uw eigen voordeur.

Ring deurbel bij de algemene entree in appartementencomplex
Het is niet mogelijk een Ring deurbel te koppelen aan uw bestaande beldrukker om oproepen van bezoekers te ontvangen op uw smartphone. Helaas is Ring alleen geschikt voor villa’s en eengezinswoningen. 

Ring deurbel bij uw eigen voordeur in appartementencomplex
Een ring deurbel bij uw eigen voordeur in een appartementencomplex kan zeker worden toegepast, maar er zijn enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden.

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of het appartementencomplex toestaat dat bewoners slimme deurbellen installeren. In sommige gevallen hebben appartementencomplexen strikte regels en beperkingen op het installeren van apparatuur op gedeelde muren en toegangsdeuren. Daarnaast moet u rekening houden met de privacy van de bewoners van het complex. Aangezien de Ring deurbel beelden en audio opneemt, is het belangrijk om de privacy van de bewoners te respecteren en duidelijke regels en procedures op te stellen voor het gebruik van de slimme deurbel. U kunt navragen bij uw Vereniging van Eigenaren (VvE) wat mag. Volgens Artikel 5:121 van het Burgerlijk Wetboek is het vereist dat een eigenaar toestemming verkrijgt van de VvE voordat veranderingen worden aangebracht aan gemeenschappelijke gedeelten en zaken.


Wat is wel mogelijk voor een appartementencomplex?

Wij hebben oplossingen vergelijkbaar met Ring geschikt voor appartementencomplexen. Een bedraad deurintercomsysteem verbindt elke monitor in huis met een kabel. Bewoners kunnen kiezen voor een bedrade wifi-monitor die verbonden is met hun wifi-netwerk. Wanneer er aangebeld wordt, maakt de wifi-monitor verbinding met internet en de bewoner ontvangt de oproep via de smartphone-app, zowel via wifi als mobiel netwerk.

Een Wifi intercomsysteem / intercom met app in een appartementencomplex heeft echter voor- en nadelen. We geven graag onze mening als intercom installateur. Om een goede keuze te maken als VvE behandelen we hier de belangrijkste vragen.

Wanneer u een nieuw deurintercomsysteem aanschaft, wilt u er zeker van zijn dat het systeem nu en in de toekomst goed bij de bewoners van het gebouw past. U heeft daarom baat bij een zo ruim mogelijke keuze en advies. Wij installeren en vervangen verschillende professionele intercom merken zoals Golmar, Comelit, Siedle, Urmet, Evercom, Fermax en Atea. Welk merk intercom geschikt is voor uw appartementencomplex hangt af van de huidige situatie, de bestaande bekabeling.