Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Draadloos intercomsysteem appartementencomplex?

Geschreven door

Hugo Gootjes Deurintercom specialist
Geen deurtelefoontoestel of videofoon meer aan de wand

Een draadloos intercomsysteem klinkt aantrekkelijk. Maar is dat ook zo?

In een bedrijfsverzamelgebouw kan een draadloos intercomsysteem de perfecte oplossing zijn. Terwijl het ontbreken van een “vast” deurtelefoontoestel of monitor in een appartementencomplex tot lastige situaties kan leiden.

Het systeem moet passen bij het gebouw en de gebruikers van het gebouw.

Wij zijn uw aanspreekpunt
Al meer dan 15 jaar leveren en monteren wij deurintercomsystemen in appartementencomplexen. Onze monteurs komen dagelijks bij bewoners over de vloer voor montage en service werkzaamheden. Werkt het systeem niet, dan horen wij het direct en lossen onze monteurs dit op. Uiteindelijk zijn wij als intercom installateur eindverantwoordelijk voor de intercom installatie. Simpel gezegd, de VvE komt bij ons als het systeem niet werkt en gaat niet naar de importeur of fabrikant. Inmiddels kennen we deze markt en weten we welke systemen geschikt zijn om te monteren in een appartementencomplex en welke systemen niet geschikt zijn.

Bereikbaarheid, overdag en ‘s nachts
In de basis hebben intercomsystemen in een appartementencomplex hetzelfde doel. Een bezoeker belt aan, de bewoner kan opnemen en praten en kan de centrale entreedeur openen. Niet alleen voor de pakketbezorger en familie en vrienden wilt u bereikbaar zijn. In geval van nood wilt u ook gewaarschuwd worden door de hulpdiensten. Een deurintercomsysteem aangesloten met een signaal- of netwerkkabel is het meest betrouwbare systeem dat er is.

In het Bouwbesluit staat niet voor niets een verplichting voor een installatie waarmee je kunt aanbellen bij de centrale toegang en het kunnen openen van de centrale deur.

“Het systeem moet passen bij het gebouw en bij de gebruikers van het gebouw”

Iedere bewoner moet bezoek kunnen binnen laten
Wij vinden het belangrijk dat een deurintercomsysteem eenvoudig te bedienen is voor iedere bewoner. Senioren en kinderen moeten ook veilig en eenvoudig bezoek kunnen ontvangen. Hoe meer knoppen en instellingsmogelijkheden hoe lastiger het voor sommige bewoners wordt. Wij staan er wel eens van te kijken wat voor gebruikersfouten wij tegen komen. Het is daarom belangrijk om vooraf een inschatting te maken of het nieuwe intercomsysteem door alle bewoners eenvoudig te bedienen is, nu en in de toekomst. Kunnen alle bewoners goed omgaan met een smartphone of tablet?

Afhankelijk van smartphone of tablet
Staat uw smartphone niet op trillen? Is uw account gekoppeld met de app? Is het bereik goed in uw woning? Heeft u de nieuwste versie van de app gedownload? Op hoeveel devices is de app geïnstalleerd? Heeft de app toestemming gegeven om push meldingen te versturen? Dit zijn zomaar wat vragen die we stellen wanneer het deurbel signaal niet overgaat op een smartphone.

Betrouwbaarheid en snelheid van een draadloos intercomsysteem
Een deurintercomsysteem moet altijd en op ieder moment van de dag werken. Betrouwbaarheid van een deurintercomsysteem is voor de meeste VvE het belangrijkste uitgangspunt. Het is erg frustrerend om een briefje in de brievenbus te vinden van de pakketbezorger op het moment dat u thuis was.

Een deurintercomsysteem aangesloten met een signaal- of netwerkkabel is op dit moment het meest betrouwbare systeem dat er is. Bedrijfszeker, snel en daarbij een levensduur van 15 tot 20 jaar. Geen last van netwerkstoringen, firmware en security-updates.

Bestaande bedrading hergebruiken?

Bestaande bedrading hergebruiken?

Lees artikel
Automatische deuropener appartementencomplex

Automatische deuropener appartementencomplex

Lees artikel
Een Wifi intercomsysteem in een appartementencomplex? Intercom met app 2023

Een Wifi intercomsysteem in een appartementencomplex? Intercom met app 2023

Lees artikel