Toegangstechniek & beveiliging
0226-344166

Intercom met deuropener voor appartementen

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist
Intercom deur openen

Intercom met elektrische deuropener

Wanneer u woonachtig bent in een flat of appartementencomplex, heeft u naar alle waarschijnlijkheid een deurbel intercomsysteem in het pand. Het intercomsysteem is vaak gekoppeld aan een automatische deuropener. Zo kunt u wanneer de bezoeker aanbelt, de deur vanuit uw appartement openen vanaf uw intercom of videofoon met deuropener.

U bent opzoek naar de vervanging van het elektrische deuropener systeem. Het is de kans om het intercomsysteem en automatische deuropener te moderniseren en uw pand beter te beveiligen. Kies voor een videofoon met deuropener, zodat u kunt zien wie er voor de deur staat.

Intercom vervangen voor VvE's

Welke intercom met deuropeners zijn er?

Het is ideaal; de deur in de portiek kunt op afstand openen. De bezoeker verleent u toegang doordat u op het intercomsysteem de deur kunt openen. Als u een intercom met camera deuropener heeft, is de bezoeker op uw videofoon zichtbaar. Vervolgens kunt u de gast via de intercom in de woning toegang kan verlenen tot het complex. De deuropener wordt geactiveerd en de bezoeker loopt door. Het intercomsysteem is gekoppeld aan de deuropener van het appartementencomplex. Er zijn drie types intercom met deuropener systemen:

 1. De bezoeker dient zelf de deur te openen. De deur wordt ontgrendeld door de elektrische deuropener.
 2. De deur zwenkt automatisch open en wordt aangestuurd door een draaideurautomaat.
 3. De deur schuift automatisch open en wordt aangestuurd door de schuifdeurautomaat.

1. Elektrische deuropener
De bezoeker dient zelf de deur te openen nadat u vanuit uw appartement de deuropener op afstand heeft geactiveerd. Vaak klinkt er een ‘zoemer’ die aangeeft dat de deur open is. In de deur van de portiek is dan een elektrische ontgrendeling gemonteerd. Deze elektrische deuropener wordt tegenover een insteekslot geplaatst. Het insteekslot dankt zijn naam aan het feit dat men het hele slot letterlijk in de deur steekt. Eerst wordt er een opening gefreesd in de deur, waarna het slot hierin geschoven en vastgemaakt kan worden. Op die manier ligt het insteekslot verankerd in de deur.

De elektrische opener vergrendelt de deur op de dagschoot van het insteekslot. De dagschoot is het afgeschuinde onderdeel van een insteekslot dat de deur dicht houd als deze dicht wordt gedaan. De gewone sluitplaat van een deurslot is uiteraard vast, maar een elektrische sluitplaat heeft een kantelbek / schootvanger die weg kan draaien zodra deze elektrisch wordt aangestuurd. Hierdoor kan de deur open worden geduwd omdat de dagschoot niet meer tegen wordt gehouden. Om de dagschoot weg te kunnen laten draaien moet er bij een standaard elektrische deuropener een klein hapje uit het kozijn worden gehaald.

Doordat de elektrische deuropener automatisch afsluit als deze dicht gaat en elektrisch kan openen is de elektrische sluitplaat de meest toegepaste elektrische vergrendeling in appartementencomplexen in combinatie met de intercom met deuropener. Wij komen bij deuropener vervangingsprojecten vaak een oude ketting deuropener of elektrische deuropener opbouw tegen. Wij adviseren deze te vervangen door een elektrische deuropener i.c.m met insteekslot.

2. Draaideurautomaat | Automatische deuropener appartementencomplex
Bij een draaideurautomaat zwenkt de deur automatisch open nadat u vanuit uw appartement de deuropener op afstand heeft geactiveerd. Een draaideurautomaat – ook wel automatische deuropener voor appartementen genoemd – biedt een eenvoudige oplossing voor het automatiseren van bestaande of nieuwe deuren. Vooral in appartementencomplexen en zorgappartementen biedt een automatische deurdranger een mooi oplossing om langer zelfstandig te kunnen wonen. Een deurautomaat kan worden aangestuurd door het aanwezige deurintercomsysteem, een tag(lezer), of door gebruik te maken van een wandschakelaar, sensor of geheel automatisch op gezette tijden. Ook kan de elektrische deuropener draadloos worden geopend door een afstandbediening. Zo kunt u van afstand de automatische elektrische deuropener van het appartementencomplex draadloos activeren.

3. Schuifdeurautomaat | Automatische deuropener appartementencomplex
Bij een schuifdeurautomaat, schuift deur automatisch open nadat u vanuit uw appartement de deuropener op afstand heeft geactiveerd. Uw bezoekers gastvrij ontvangen doe je met een schuifdeur die automatisch opengaat. Met automatische schuifdeuren wordt er een toegankelijke, aangename en veilige entree gecreëerd voor personenverkeer. Naast een uitnodigende uitstraling en het mooie aanzicht van een elektrische schuifdeur speelt het functionele aspect misschien nog wel een belangrijkere rol. Een automatische schuifdeurautomaat wordt vaak toegepast in de grotere appartementencomplexen en winkelcentra’s.

Intercom met deuropener?

Ons advies over de intercom met deuropener?

Het intercomsysteem is vaak gekoppeld aan de automatische deuropener. Zo kunt u wanneer de bezoeker aanbelt, de deur vanuit uw appartement openen vanaf uw intercom of intercom met camera deuropener.

Bij de investering in een nieuw systeem wilt u er zeker van zijn dat het systeem nu en in de toekomst goed bij de bewoners van het gebouw past. U heeft daarom baat bij een zo ruim mogelijke keuze en een objectief advies. Wij installeren en vervangen verschillende professionele deurintercom merken zoals Golmar, Comelit, Siedle, Urmet, Evercom, Fermax en BTicino. Laat u vandaag dus nog adviseren door een van onze adviseurs!

Offerte aanvragen
Uitgevoerde projecten met een elektrische deuroper met camera
Inmeten, plannen en monteren tot en met zekerheid en garantie achteraf

Stappenplan elektrische deuroper met camera

 1. 1
  Offerte aanvraagformulier invullen + foto's huidige situatie
 2. 2
  U ontvangt een offerte van een intercom met deuropener + advies conform de situatie, bestaande bekabeling, uw wensen en getoetst aan het bouwbesluit
 3. 3
  Onze technisch adviseur komt langs om er zeker van te zijn dat het project goed kan worden uitgevoerd en bespreekt de laatste details
 4. 4
  Wanneer de offerte opdracht wordt volgen onderstaande stappen
 5. 5
  Inplannen montagedatum, u ontvangt een voorbeeld bewonersbrief om de bewoners te informeren
 6. 6
  De montage van een intercom deuropener systeem gebeurt meestal in één dag
 7. 7
  Onderhoud en garantie en blije bewoners
Bestaande bedrading hergebruiken?

Bestaande bedrading hergebruiken?

Lees artikel
Succesvolle presentatie op het jaarcongres van VVE-belang

Succesvolle presentatie op het jaarcongres van VVE-belang

Lees artikel
Deurbelpaneel en bellentableau op maat; aluminium, messing, rvs

Deurbelpaneel en bellentableau op maat; aluminium, messing, rvs

Lees artikel