Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Wat kost een video intercom systeem met installatie?

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist

Wat kost het vervangen van een intercomsysteem?

Het bestaande verouderde deurbelsysteem in uw appartementencomplex of gebouw is aan vervanging toe. Maar wat kost het vervangen van een intercomsysteem? En wat zijn de prijzen voor een nieuwe videofoon installatie? De prijzen voor de vervanging van een audio/video deurbel systeem hangen af van een aantal factoren.

1. De bekabeling.
Is er al op dit moment al een intercomsysteem, dan kan in verreweg de meeste gevallen de reeds aanwezige bekabeling van het deurbel intercomsysteem hergebruikt worden om een nieuw digitaal (camera) deurintercomsysteem op aan te sluiten. Gelukkig kunnen wij deurintercomsystemen adviseren die geschikt zijn om aan te sluiten op de “oude” signaalkabels. Lees meer informatie in ons blog: Bestaande bedrading hergebruiken? Mocht er nog geen bekabeling aanwezig zijn, dan dient er nieuwe bekabeling gemonteerd te worden,

2. Keuze merk
Wij installeren en vervangen verschillende professionele deurintercom merken zoals Golmar, Comelit, Siedle, Urmet, Evercom, Fermax en BTicino. Mocht u kiezen voor een B-merk intercom dan is uw prijs ongetwijfeld lager. Hier staat tegenover dat u vaak geen garantie heeft en reserveonderdelen minder goed, of soms helemaal niet leverbaar zijn. De keuze voor een B-merk lijkt wellicht interessanter, maar ‘goedkoop is duurkoop’. Laat u adviseren door een van onze adviseurs welk merk voor u geschikt is en vraag een vrijblijvende offerte aan.

3. Keuze uitvoering
Met een intercomsysteem weet u wie er voor de deur staat en opent u met één druk op de knop de deur voor de bezoeker. De markt voor intercomsystemen biedt veel mogelijkheden. De verschillende merken hebben meerdere deurbelpanelen en video monitoren. Zo is er een wezenlijk verschil in de prijs tussen een draadloos intercomsysteem, een audio intercomsysteem met alleen een spreek/luister verbinding of een video intercomsysteem met camera. Welk intercomsysteem geschikt is voor een flat en VvE hangt ook weer af van meerdere factoren.

4. Randapparatuur
De postkasten, deurautomaten, toegangscontrole en beveiligingscamera’s zijn vaak gekoppeld aan het intercomsysteem. Bij het vervangen van het deurbel systeem kan het handig zijn om deze randapparatuur direct mee te installeren. Het intercomsysteem en de bijhorende randapparatuur zijn onderdeel van de VvE. Het is daarom belangrijk dit onderwerp binnen de VvE te bespreken.

5. Prijzen
De kosten voor de vervanging van een video deurbel systeem met installatie hangen dus af van de huidige bekabeling, keuze uitvoering en de bijhorende randapparatuur. In onderstaand overzicht vindt u een globale indicatie van de prijs per appartement bij het vervangen van het intercomsysteem wanneer er gebruik kan worden gemaakt van bestaande bekabeling. Onderstaande prijs is inclusief montage, exclusief btw.

 
Soort intercom Prijs per appartement
Audio intercom (zonder camera) € 200 – € 300
Video intercom (met camera) € 350 – € 420


Voorbeeld
Heeft u een appartementencomplex met 10 appartementen, dan bedraagt de prijs voor een nieuw video intercomsysteem incl. montage dus ongeveer € 3500 – € 4200 excl. btw. In de btw is dit € 4235 – € 5082.

6. Conclusie
Bij de investering in een nieuw systeem wilt u er zeker van zijn dat het systeem nu en in de toekomst goed bij de bewoners van het gebouw past. De prijzen voor een nieuw video deurbel systeem met installatie hangen dus af van de huidige bekabeling, keuze uitvoering en de bijhorende randapparatuur. De bovenstaande tabel geeft u een inzicht in de globale kosten, maar hierbij is geen rekening gehouden met uw specifieke wensen. U heeft daarom baat bij een zo ruim mogelijke keuze en een objectief advies. Laat u daarom goed adviseren en ontvang een vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag.