Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Welk intercomsysteem is geschikt voor uw complex en VvE?

Deurintercom (+ 2 meer)

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist

Welk intercomsysteem is geschikt voor een flat en VvE?

Wanneer u woonachtig bent in een flat of appartementencomplex heeft u naar alle waarschijnlijkheid een deurbel intercomsysteem in het pand. De bezoeker kan bij de ingang van de flat aanbellen. Waarna vervolgens de gast via de intercom in de woning toegang kan verlenen tot het complex. U bent opzoek naar de vervanging van het bestaande verouderde deurbelsysteem. Maar welk intercomsysteem is geschikt voor uw complex? En wat is de beste intercom?

1. In kaart brengen huidige situatie
De eerste stap is het in kaart brengen van de huidige situatie. Welke problemen en storingen heeft u nu last van? Welke randapparatuur is gekoppeld aan het videofoon systeem? Ook de postkasten, deurautomaten, toegangscontrole en beveiligingscamera’s zijn vaak gekoppeld met het intercomsysteem.

Een belangrijk aspect is het achterhalen van de leeftijd van de huidige systemen en wanneer de vervanging gepland is in het MJOP. Het MJOP is het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) en betreft een rapport waarin staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten hiervan zullen zijn. Het MJOP heeft betrekking op de gemeenschappelijke zaken van de Vereniging van Eigenaars (VvE).

Het intercomsysteem en de bijhorende randapparatuur zijn dus onderdeel van de VvE. Het is daarom belangrijk dit onderwerp binnen de VvE te bespreken. Vaak is er een technische taakgroep actief, gericht op toegangscontrole, sleutelbeheer en toegangssystemen. Mocht de vervanging nog niet zijn meegenomen in het MJOP kan gezegd worden dat een intercomsysteem na ± 15 jaar aan vervanging toe is. De audioverbinding wordt steeds minder en het beeld van de camera wordt slechter. Het aantal storingen en de daarmee bijkomende reparatiekosten worden hoger. Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing.


2. Bepalen eisen en wensen
Na het in kaart brengen van de huidige situatie is de tweede stap het bepalen van de eisen en wensen van de bewoners en de VvE. De markt voor intercomsystemen biedt veel keus. De verschillende merken verkopen en beloven van alles. Van bekabelde systemen tot draadloze intercoms en van intercoms met alleen een audiofunctie tot videofoons met camera en beeldscherm. Daarnaast wonen vaak een gevarieerd aantal bewoners in het appartementencomplex. Zo willen de jongere bewoners een intercom met Wifi en willen de oudere bewoners een intercom met eenvoudige bediening.

Gezien het bepalen van de eisen en wensen vaak samenhangt met de mogelijkheden van de bestaande situatie voorziet Deurintercom B.V. u van advies conform de huidige situatie, bestaande bekabeling en worden uw wensen getoetst aan het bouwbesluit. Voor een overzicht van de mogelijkheden die gerealiseerd zijn voor vergelijkbare appartementencomplexen bekijk onze projecten pagina.


3. Conclusie
Welk intercomsysteem geschikt is voor de flat en VvE hangt dus af van de huidige situatie, de bestaande bekabeling en uw/de VvE zijn wensen. Bij de investering in een nieuw systeem wilt u er zeker van zijn dat het systeem nu en in de toekomst goed bij de bewoners van het gebouw past. U heeft daarom baat bij een zo ruim mogelijke keuze en een objectief advies. Wij installeren en vervangen verschillende professionele deurintercom merken zoals Golmar, Comelit, Siedle, Urmet, Evercom, Fermax en BTicino. Laat u vandaag dus nog adviseren door een van onze adviseurs en vraag een vrijblijvende offerte aan.


Intercom deurbel vervangen of reparatie?

Bestaande bedrading hergebruiken?

Bestaande bedrading hergebruiken?

Lees artikel
Intercom reparatie voor privé of voor de VvE?

Intercom reparatie voor privé of voor de VvE?

Lees artikel
Een Wifi intercomsysteem in een appartementencomplex? Intercom met app 2023

Een Wifi intercomsysteem in een appartementencomplex? Intercom met app 2023

Lees artikel