Comelit 364 appartementen - Amsterdam

Een groot vervangingsproject in Amsterdam, 26 portieken met elk 14 appartementen hebben we voorzien van een Comelit Mini deurintercomsysteem. Een mooie upgrade voor deze V.v.E..

Golmar Shiner zwart/wit > Comelit MINI kleurenmonitor

comelit deurbel amsterdam

De Golmar Shiner monitor in de appartementen hebben we vervangen door een Comelit  MINI kleurenmonitor. De Golmar Shiner 90 monitor (225 x 200 x 65 mm) heeft grotere afmetingen dan de Comelit MINI kleuren monitor (175 x 160 x 22 mm). Wanneer de wand achter de oude monitor niet is afgewerkt is, zie je na het demonteren van de Golmar monitor een niet afgewerkte wand. Wanneer de Comelit monitor vervolgens direct op de wand wordt gemonteerd zijn de onafgewerkte randen zichtbaar. Om deze reden hebben we achter de nieuwe Comelit monitor een witte kuntstof afdekplaat gemonteerd (230 x 230 x 2 mm) om het geheel netjes af te werken.

MINI kleurenmonitor

Comelit deurbel monitor

Monteren Comelit Mini

Werkzaamheden deurbelpaneel

  • De bestaande Vercoma camera spreek/luister module (280 x 115 mm) boven de beldrukkers hebben we gedemonteerd.
  • Op de plaats van de Vercoma camera spreek/luister module hebben we een Comelit 4681 camera spreek/luister module (280 x 115 mm) gemonteerd.
  • Het front en de behuizing van de Comelit 4681 camera spreek/luister module hebben we op maat gemaakt, zodat het gat is afgedicht na het demonteren van de Vercoma camera spreek/luister module.
  • De camera zat te laag gemonteerd. (advieshoogte 165 cm)
  • We hebben de camera in een schuine aluminium behuizing gemonteerd zodat de camera een aantal graden omhoog is gericht, waardoor de bezoeker beter in beeld komt.
  • De bestaande beldrukkers zijn vervangen door vernikkelde beldrukkers.
  • De bedrading achter het bellenpaneel hebben we netjes afgewerkt in draadgoot. Hierdoor is de installatie overzichtelijker en is de kans op storingen kleiner.

Communicatie naar de bewoners

Goede communicatie is het halve werk. Communicatie tussen Deurintercom de Vereniging van Eigenaren maar nog belangrijker de communicatie richting de bewoners. Mede door een goede samenwerking met het bestuur van de V.v.E. en een goede medewerking van de bewoners hebben we het project goed en volgens de planning kunnen uitvoeren. In samenwerking met het bestuur van de V.v.E. hebben we de bewoners ruim voor de installatiedatum ge├»nformeerd. Om de monitor te vervangen en te testen hebben we toegang nodig tot het appartement op de geplande datum en tijd. Er is zo effici├źnt en snel mogelijk gewerkt om de bewoners zo min mogelijk tot last te zijn.

Advies

Deurintercom levert en installeert verschillende professionele merken, welk merk voor uw situatie het beste is hangt af van de situatie en de bekabeling. In de meeste gevallen kan de oude aanwezige bekabeling (her)gebruikt worden voor het aansluiten van een nieuw deurintercomsysteem. Om uitsluitsel hierover te geven bekijkt en beoordelen wij daarom vooraf de bekabeling bij u.