Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Welk intercomsysteem is geschikt voor senioren?

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist

Welk intercomsysteem is geschikt voor senioren?

Als Vereniging van Eigenaren bent u op zoek naar een nieuw deurintercomsysteem of deurbel systeem met camera. U wilt dat het nieuwe intercomsysteem past bij de gebruikers van het gebouw. Al meer dan 15 jaar leveren en monteren wij deurintercomsystemen in appartementencomplexen met zowel jonge als oudere bewoners. Als geen ander weten we daarom de ‘ins en outs’ voor een videofooninstallatie voor senioren.

Problemen intercom met ouderen voorkomen
De mogelijkheden van de hedendaagse videofooninstallaties zijn zeer ruim. Nieuwe video intercom monitoren voor in het appartement zien er strak uit en hebben allerlei uitgebreide functies. Deurbelpanelen aan de buitenzijde van het pand zijn digitaal waarmee via een scherm het huisnummer kan worden ingetypt. Als VvE is het logisch dat deze systemen de aandacht trekken. Echter zijn senioren vaak de dupe van deze trendy intercoms.

“De gebruikersvriendelijkheid van de monitor is van essentieel belang voor het goed functioneren van het intercomsysteem.”

Verandering toestel in de woning
De ouderwetse hoorn/haak waarmee gecommuniceerd kon worden met de bezoeker heeft plaatsgemaakt voor een handsfree audiofunctie. Met een druk op de nieuwe monitor kan gepraat worden en de deur worden geopend. Per merk verschilt de gebruiksvriendelijkheid van deze handsfree audiofunctie. Hoe meer knoppen op de monitor, hoe onduidelijker het systeem voor ouderen is. Ook een uitgebreid scala aan instellingen en functionaliteiten maken het er voor senioren niet gemakkelijker op. De gebruikersvriendelijkheid van de monitor is van essentieel belang voor het goed functioneren van het intercomsysteem.

“Hoe meer knoppen en functionaliteiten op de monitor, hoe onduidelijker het intercomsysteem voor ouderen is.”

Hoorhulpmiddelen
In sommige gevallen is het geluid van de bestaande deurbel/beltoon te zacht of in sommige kamers van de woning niet hoorbaar. Het niet horen van de beltoon of deurbel is niet alleen een kwestie van (ouderdoms) slechthorendheid of gehoorproblemen. Afhankelijk van het merk intercom systeem is te bepalen wat de mogelijkheden zijn om uw geluid van het intercom te versterken of andere hulpmiddelen te laten installeren. Lees daarvoor meer in ons blog.

Intercom met camera voor senioren tegen diefstal
Helaas zien we een steeds toenemende interesse in het oplichten van ouderen. Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij je aan, zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen slaan ze hun slag. Door deze babbeltrucs worden elk jaar veel senioren beroofd. Met een intercom met camera weten senioren meteen wie er voor de deur staat. Zo weten ze of ze de deur open moeten doen of niet. De grootte van het scherm is daarbij van essentieel belang om de bezoeker te identificeren.

“Hoe groter het scherm, hoe beter de bezoeker zichtbaar is. “

Deurbelpaneel
Een bezoeker belt aan en in de woning gaat de bel over. Op de monitor zie je wie er voor de deur staat. Je kan communiceren met de bezoeker en opent eventueel de entreedeur. Het doel van een deurbelpaneel met beldrukkers en een digitaal entreepaneel is eigenlijk hetzelfde. Veilig toegang verlenen. Het grootste verschil zit in de manier waarop de bezoeker aanbelt. Een digitaal deurbelpaneel kan in veel gevallen een goede oplossing zijn. Weegt dit op tegen de mindere gebruikersvriendelijkheid en hogere kosten van aanschaf en storingen? Lees daarvoor meer in ons blog.

7″ inch touchscreen - Zeer eenvoudige bediening - Slechts twee knoppen

Evercom DM2 Monitor

Zien wie er voor uw deur staat! Bepaal zelf voor wie u de deur opent en voorkom ongewenste situaties. De bezoeker is nog nooit zo duidelijk zichtbaar geweest d.m.v. de Evercom DM2 7″ inch touchscreen monitor in combinatie met de Evercom 170 graden camera. U heeft zicht op alles wat zich bij de voordeur afspeelt. Staat bekend om zijn eenvoudige bediening en slank ontwerp

Intercom vervangen?