Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

BTicino deurbel intercom voor 113 appartementen

Amsterdam
113 appartementen
Tegui intercom vervangen door BTicino intercom

Nieuw BTicino intercomsysteem in de 113 appartementen

Een verouderd Tegui intercomsysteem is binnen drie werkdagen in de 113 appartementen vervangen door een nieuw BTicino intercom systeem. Het appartementencomplex uit 2008 gelegen in Amsterdam-West heeft hierdoor een mooie upgrade gekregen.

Goede voorbereiding
De BTicino videofoon is vooraf voorgeprogrammeerd en getest door onze werkvoorbereiding. Door de goede voorbereiding, duidelijke communicatie met en door de VvE en door de bedrevenheid van onze monteurs zijn alle BTicino videofoons binnen drie werkdagen geïnstalleerd.

Tegui videofoon en digitaal deurbelpaneel

Advies over de mogelijkheden van intercomsystemen

Na het eerste contactmoment met de Vereniging van Eigenaren (VvE) is de huidige situatie in kaart gebracht en zijn de mogelijkheden besproken. De markt van intercomsystemen biedt veel opties, waardoor het lastig kan zijn om de juiste videofoon te kiezen.

Advies in keuze intercomsysteem
Als VvE wilt u er zeker van zijn dat het systeem zowel nu als in de toekomst past bij de bewoners van het gebouw. De bestaande bekabelingsstructuur was voor dit appartementencomplex leidend voor de keuze van het BTicino systeem.

Tegui intercom vervangen door BTicino intercom

BTicino Classe 100 videofoon

De bestaande Tegui videofoon is vervangen door de BTicino classe 100 videofoon. De geïntegreerde spraakprocessor, luidspreker en microfoon zorgen voor een perfecte handsfree spraakverbinding met een instelbaar volume. Om de communicatie te starten of te beëindigen gebruikt de BTicino monitor een kantelbare toets. De bestaande etagebel bij de eigen voordeur van het appartement is aangesloten op de videofoon.

De videofoon is bekend onder:
– BTicino classe 100 videofoon;
– BTicino BT344652;
– BTicino V16B;
– BTicino M-50b.

Vandaalbestendig deurbelpaneel - ROBUR

BTicnio camera spreek/luister deurbelpaneel

Het paneel waar de bezoekers aanbellen is vervangen door een nieuw BTicnio digitaal deurbelpaneel. Gekozen is voor de vandaalbestendige uitvoering; de SFERA Robur. Het buitenpaneel is gemaakt van metaallegering Zamak en veel zwaarder en sterker dan de normale SFERA deurstations. Om een naam op te zoeken kan door het register worden gescrold of kan de oproep direct verzonden worden door het huisnummer in te toetsen.

Het deurstation is o.a. voorzien van een grafisch display, verlichte toetsen en een LED indicator (in gesprek, communicatie en de deur geopend).

Het deurbelpaneel is bekend onder:
– BTicino S160V,
– BTicino SFERA ROBUR.

Tegui intercom vervangen door BTicino intercom

Vervangen van een Tegui intercomsysteem kan meer zijn dan alleen een vervanging. Het is de kans om de toegang tot uw gebouw te verbeteren en de veiligheid te verhogen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij adviseren u graag.

1. Wat is het verschil tussen de BT344672 en BT344652  monitor?
De BT344672 monitor is qua design gelijk met de BT344652, maar heeft geavanceerde functies.  Zo heeft de BT344672 de mogelijkheid om extra hoorhulpmiddelen aan te sluiten op de monitor. Hoe groter het appartement, hoe moeilijker de beltoon in het gehele appartement is te horen. Voornamelijk als de intercom in de gang is gemonteerd en bijvoorbeeld de TV aanstaat. Via een zender aangesloten op de BT344672 wordt er zodra er wordt aangebeld, het signaal draadloos verzonden naar de ontvanger in het stopcontact waarna de versterker de beltoon laat horen.

2. Heeft de BTicino ook een app voor op de mobiele telefoon?
In de afgelopen jaren is er steeds meer vraag om slimme apparaten te verbinden met een smartphone via een app. Dus ook de oproep van de deurbel video intercom. De meeste VvE’s willen een goed werkend deurintercomsysteem dat minimaal 15/20 jaar lang meegaat. Voor deze VvE was de doorkoppeling naar de mobiele smartphone niet haalbaar vanwege de bestaande bekabelingsstructuur in het appartementencomplex. Lees meer in ons blog: ‘Een Wifi intercomsysteem in een appartementencomplex?

3. Tegui M-72 intercom vervangen?
De M-72 Videofoon is de digitale videofoon van het Tegui GBM systeem en is aangesloten op 5-aders. Vervangen van een Tegui M-72 intercomsysteem kan meer zijn dan alleen een vervanging. Het is de kans om de toegang tot uw gebouw te verbeteren en de veiligheid te verhogen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij adviseren u graag.

Vergelijkbare referentieprojecten