Toegangstechniek & beveiliging
085 - 4010 124

Storing aan uw intercomsystemen? Bekijk oplossing!

Geschreven door

Freek Poortvliet Deurintercom specialist

Problemen en storing aan uw intercom?

Heeft u een probleem of storing aan uw intercomsysteem? Een defect deurbelsysteem is vrij vervelend. Voornamelijk als u op 4-hoog woont en uw deuropener doet het niet. Een storing in bijvoorbeeld een Golmar Platea intercom systeem, Urmet intercom of Comelit intercomsysteen kan veel verschillende oorzaken hebben. Wij installeren, vervangen en onderhouden verschillende professionele intercom merken zoals Golmar, Comelit, Siedle, Urmet, Evercom, Fermax en Atea. De meestvoorkomende problemen zijn onderverdeeld per categorie.

1. Problemen met de camera
– Camera beeld wazig.
– Trillingen door het beeld.
– Vlekken op beeld.
– Matig video beeld.

2. Problemen met geluid
– Spreek/luister verbinding slecht.
– Deurbel is zacht hoorbaar.
– De bezoeker kan u niet horen.
– U kunt de bezoeker niet horen.
– Geen geluid.
– Videofoon piept.
– Het geluid kraakt.

3. Problemen met de verbinding
– Deurbel gaat niet over in het appartement.
– De etagebel gaat niet over in het appartement.

4. Problemen met de deuropener
– Deur gaat niet open.
Deuropener gaat af en toe open.
– Deur gaat stroef open en dicht.
– Deuropener knop reageert niet.


Oorzaken storing

Een storing en de bovengenoemde problemen in een Golmar, Urmet, Comelit of ander intercomsysteem zijn het vaak het gevolg van;
– Een defecte voeding.
– Vochtproblemen bij het deurbelpaneel.
– Vochtschade in een woning of meterkast.
– De intercom hoorn hangt niet op de haak.
– Een defecte beldrukker of splitter.
– Een defecte deuropener/sluitplaat/deurautomaat.
– Een deur die uitzet vanwege de warmte.
– Verkeerde configuratie door installateur.
– De bekabeling is beschadigt door bijvoorbeeld een verbouwing.
– De video monitor is verplaatst, maar niet op de juiste manier doorverbonden.
– Een toestel in de woning is van de wand gehaald.
– Systeem is voorbij het eind van de technische levensduur.


Oplossing bij intercom systemen ouder dan ± 15 jaar

Het repareren van intercomsysteem ouder dan 15 jaar vraagt specialistische kennis en ervaring. Zelf repareren kan de garantie ongeldig maken en leiden tot functionele problemen.  Daarom is het verstandig om altijd een gekwalificeerde technicus in te schakelen voor dergelijke reparaties. Een intercomsysteem is na ± 15 jaar aan vervanging toe. Het aantal storingen en de daarmee bijkomende reparatiekosten worden hoger en onderdelen worden steeds duurder door uitlopende modellen. Het vervangen van onderdelen, kunt u natuurlijk altijd proberen. Of dat het probleem verhelpt, dat is de vraag. Vervangen van onderdelen in +15 jaar oud intercom systeem, resulteert vaak niet in het gewenste resultaat.

Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing. Het vervangen van een bestaand intercomsysteem met behoud van de bestaande bedrading vraagt specialistische kennis en ervaring. Onze monteurs hebben deze vakkennis en ervaring de afgelopen 10 jaar opgebouwd. Hierdoor kunnen wij uw intercomsysteem vakkundig vervangen en upgraden. Laat u daarom goed adviseren en ontvang een vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag.

Oplossing bij intercom systemen paar jaar oud

Is het systeem niet ouder dan een paar jaar, dan adviseren we contact op te nemen met de installateur welke het intercom systeem heeft gemonteerd. Weet u niet wie de installateur? Dan kunt u ook de VvE of VvE beheerder benaderen over het intercom probleem. Bent u klant van ons en heeft u een storing? Vul dan het ‘storing melden formulier’ in.


Zelf het toestel vervangen in één woning?

“Bij mijn buren doet de intercom het wel, alleen bij mij niet. Hoe kan dat?”
Dit is inderdaad vervelend. Het kan een van de oorzaken zijn die boven zijn opgesomd. Wilt u proberen het toestel in uw eigen woning te vervangen, dan maken we voor het gemak onderscheidt in een audio intercom en video intercom.

Oplossing > Audio intercom | zelf op te lossen
U kunt met enige technische kennis zelf proberen het oude Golmar of Comelit audio toestel te vervangen voor een vervanger. U dient hiervoor het typenummer te weten van het huidige defecte toestel. Op basis daarvan kunt u bepalen, welk toestel hiervoor de vervanger is. Zo is de vervanger voor de Golmar T-810 de Golmar T-510R. Op forums zoals klusidee.nl zijn vergelijkbare situaties te zien, waarop wordt uitgelegd hoe u dit kunt aanpakken. Let wel op: Het vervangen van onderdelen, resulteert vaak niet in het gewenste resultaat.

Oplossing > Video intercom | niet zelf op te lossen
Bij een video intercom is het het een wat lastiger verhaal. Alleen het toestel van de grondplaat halen bij een video intercom kan er al voor zorgen dat je de lijn onderbreekt en dat het intercomsysteem in een groot deel van het complex niet meer werkt. Bij een vervangend video toestel dient het systeem opnieuw te worden geprogrammeerd. Ook is er kans op kortsluiting, welke in dit soort systemen behoorlijke schade kunnen veroorzaken in buitenposten en andere periferie en dat is vaak heel duur. Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing

(!) Let op
Houd er rekening mee, dat vervanging van het huistoestel alleen mag na goedkeuring door de VvE of verhuurder. Tenzij je een toestel vervangt door een exact gelijk model, dan is toestemming misschien niet nodig (maar ik zou altijd even overleggen). In geval van foutieve aansluiting bestaat namelijk de kans, dat er in de hoofdinstallatie dingen kapot gaan. Alleen het toestel van de grondplaat halen, kan er al voor zorgen dat je de lijn onderbreekt en dat het intercomsysteem in een groot deel van het complex niet meer werkt en dat kortsluiting ontstaat. Dat kan resulteren in ongewenste kosten. Ga dus eerst in overleg!


“Kunnen jullie langskomen?”
Wij zijn gespecialiseerd in de vervanging van intercomsystemen en verrichten service & reparaties werkzaamheden aan systemen die wij zelf hebben gemonteerd. Bent u klant van ons en heeft u een storing? Vul dan het ‘storing melden formulier’ in.


Hulp bij keuze intercom probleem

Comelit intercom storing en problemen  | Ouder dan 15 jaar >
Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing.

Golmar intercom storing en problemen  | Ouder dan 15 jaar >
Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing.

BTicino videofoon probleem en problemen | Ouder dan 15 jaar >
Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing.

Fermax videofoon probleem en problemen | Ouder dan 15 jaar >
Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing.

Kenwei videofoon probleem en problemen | Ouder dan 15 jaar >
Vervangen van het systeem is dan vaak de beste oplossing.

 

Bestaande bedrading hergebruiken?

Bestaande bedrading hergebruiken?

Lees artikel

Golmar, eerste hulp bij storing

Lees artikel
Welk intercomsysteem is geschikt voor uw complex en VvE?

Welk intercomsysteem is geschikt voor uw complex en VvE?

Lees artikel